De ontwikkeling van de Yoni Massage zoals ik die ken en geef.

Ruim 30 jaar geleden ontving ik als proefkonijn een Yoni Massage als onderdeel van een T.E.M. [Taoïstische Erotische Massage]. T.E.M. was ontwikkeld door Joseph Kramer PhD. van de “Body Electric” school voor mannen als een vorm van veilig seksueel contact tussen mannen in de tijd dat Aids net toesloeg en werkte o.a. met drukpuntmassage van de penis. Tevens leerde het de mannen om controle te krijgen over hun ejaculatie en een verbinding te maken tussen seksualiteit en spiritualiteit.

In die tijd, ruim 30 jaar geleden organiseerde ik onder de naam New Ancient Sex Academy (NASA) al enige tijd hands-on workshops op het gebied van seksualiteit, waaronder de workshop “masturbatie en eigenliefde” (“Selfloving, female masturbation”) met de beroemde (groot)moeder van de masturbatie Betty Dodson PhD. Zij heeft de workshops in Nederland aan mij overgedragen en ik heb deze jarenlang gegeven en doe dat nog steeds op verzoek. Zowel privé als in groepen.

Al deze  workshops waren alleen voor vrouwen. Dat leidde tot de vraag van veel mannen om ook iets voor mannen te organiseren. Ik organiseerde de eerste workhop T.E.M voor mannen met Joseph voor Nederland. Met groot succes.

Het toeval wilde dat mijn vriendin Annie Sprinkle PhD ook net in Amsterdam was en Joseph nodigde ons samen uit om T.E.M voor vrouwen te ontwikkelen. Met andere woorden Annie en ik waren proefkonijn. Wij ontvingen als allereerste vrouwen een T.E.M. met Yoni massage en gaven feedback. Het was een bijzondere ervaring voor mij. Met name omdat ik gemasseerd werd door Joseph die gay is en ik dus geen enkele persoonlijke seksuële vibe van hem kreeg en hij niet van mij. Het opende mijn ogen. Ik kon voor het eerst seksuële energie ervaren in de zuiverste vorm, bij mijzelf blijvend, volkomen aanwezig in mijn eigen lijf. Door het bewust gebruik van de ademhaling in combinatie met massage van het hele lichaam werd de opgewekte seksuële levensenergie door mijn hele lijf verspreidt en opgeslagen. Annie en Joseph zijn eenmaal terug in de V.S. bezig gegaan met het verder ontwikkelen van T.E.M met uiteraard de Yoni massage daarbij en hebben vele video’s daarover uitgebracht.

De meest logische volgende stap was een workshop Yoni Massage voor en door vrouwen met Annie in Nederland in mijn toenmalige studio in Amsterdam. In de jaren die volgden ben ik zelf al deze workshops  na veel oefenen gaan geven en doe dat nog heden ten dage zowel privé als op verzoek in groepen. Ook coach ik stellen in het leren geven en ontvangen van een T.E.M. voor persoonlijk gebruik.

Annie en Joseph hebben deze technieken aan veel internationale Tantra Teachers, opleidingen en scholen gegeven. Ik heb in Nederland deze technieken doorgegeven aan enkele leraren van Tantra scholen in Nederland en een aantal zo zijn deze technieken verder in de wereld verspreid en worden ze door veel Tantra masseurs en masseuzes aangeboden en toegepast onder verschillende namen waaronder Tantrische Yoni massage.

De medische Yoni massages die ik zelf ondergaan heb

Na de bevalling van mijn dochter zat er iets niet goed in mijn bekken, al jaren niet en ik bleef zoeken naar heling. Zo kwam ik terecht bij Thomas Prunen, een Ayurvedische arts uit India. Hij gaf inwendige massages met olie die hij persoonlijk voor je ontwikkelde en hielp zo vele vrouwen met onvruchtbaarheidsproblemen door opgehoopte spanningen, cystes en blokkades met zachte inwendige strijkbewegingen weg te masseren. Ik was zeer geïntrigeerd en boekte een sessie.  De setting was een kamertje met een bureau en een massagetafel. Koel en zakelijk, zoals in een ziekenhuis. Hij maakte de olie speciaal voor mij ter plekke, vroeg me mijn benen te spreiden en begon met masseren. Ik weet het niet helemaal zeker meer, maar volgens mij had hij geen handschoenen aan. Hij was zeer deskundig en legde mij ook van te voren uit dat ik niet bang moest zijn als ik opwinding voelde. En na een tijdje voelde ik dat ook inderdaad en toen hij uitwendig in mijn lies zachtjes druk uitoefende op een zenuw kreeg ik spontaan een orgasme. Nu vond ik dat niet erg maar de vriendin die mij Thomas had aangeraden vertelde mij dat er een vrouw zo geschrokken was van haar spontane orgasme als reactie op de massage dat zij van plan was een process aan te spannen tegen deze arts. In die praktijk was er kennelijk geen plaats voor de diepere issues van schaamte die deze vrouw met seksualiteit had. In het vervolg moesten vrouwen van te voren een verklaring tekenen. Ik ben jaren later nog eens terug gegaan, de Yoni massages werden toen gegeven door een uit India afkomstige vrouwelijke  Ayurvedische arts om klachten te voorkomen.

Mijn probleem was echter niet opgelost, dat was tot nu toe geen enkele arts gelukt, met name ook door onjuiste diagnoses. Ik bleef zoekende. Enkele jaren geleden ben ik inwendig gemasseerd door een bekkenbodem fysiotherapeute in een speciaal medisch centrum voor en door vrouwen. Dit was zo mogelijk nog sterieler. Het was zonder uitleg duidelijk dat seksuële gevoelens niet opgewekt en geuit konden worden. Zij droeg wel handschoenen. Ook dat gaf geen resultaat, eerder nog meer inwendige spanning want ze trok aan mijn inwendige spieren om ze op te rekken. Ik krijg nog rillengen als ik er aan denk. Waarom ging ik een aantal keren? Omdat dit medisch verantwoord was, ik vertrouwde er op dat ze wist wat zij deed en dat het zou helpen na een aantal behandelingen. We zijn in overleg ermee gestopt na een paar sessies.

( De reden dat deze beide soorten Yoni massage niet mijn eigen probleem oplosten in  werd jaren later pas duidelijk nadat een nieuwe huisarts mij doorverwezen had naar de juiste specialist en de oorzaak en het letsel duidelijk aan het licht kwamen. Het had nooit kunnen helpen in mijn geval.)

Yoni massages op TV

Ik ben verscheidene malen op TV gezien geweest waarin ik uitleg en demonstratie gaf van een T.E.M.  In 1997 bij de Wallen op Stap, in 2004 bij de “Reunie”, In 2005 in de serie “Beter in Bed” waarin ik als sekscoach stellen hielp naar een beter seksleven. Bij o.a. Spuiten&Slikken gaf ik uitleg over de Penis Massage, naar aanleiding van de inmiddels  bekende workshop “Aftrekken” die ik ontwikkeld had. Ook bij de Sex Academy was ik hiermee te zien een paar jaar geleden. Een volledige Yoni massage die ik aan Helene Baayen gaf was te zien bij “Spuiten&Slikken”

     Yoni massage voor Spuiten&Slikken 6 april 2014
Bekijk de uitzending. Het Item over Yoni massage begint ongeveer op 33 minuten.

Tantra en misbruik in het nieuws

De T.E.M technieken waaronder de Yoni en de Lingam Massage zijn via de vele als paddestoelen uit de grond geschoten Tantra opleidingen en weekends doorgegeven aan duizenden mensen verspreid over de wereld, waaronder ook in Nederland. T.E.M is echter anders dan Tantra en er is zo dus nogal wat verwarring ontstaan. Want hoe ver ga je met een Yoni massage? Wat doe je met eventuële opwinding? Wanneer is iemand professioneel en kan de cliënt werkelijk begeleiden met wat er bovenkomt? En wat doet de masseur/ masseuse met zijn of haar eigen seksuële gevoelens tijdens de massage?
Vragen die nu meer aan de orde zijn dan ooit, want er is nogal wat misbruik gaande. En de vraag rijst wie schuldig is en aan wat. Er lijkt een ware oorlog uitgebroken in Tantra land. Zijn nu opeens alle mannen potentiële misbruikers? Nee natuurlijk niet!

Het is echter in mijn ogen goed dat dit aan de kaart wordt gesteld en er nu zelfs  gelukkig arrestaties plaatsvinden. Want het zal je maar overkomen dat je tijdens zo’n Yoni massage ook nog eens verkracht wordt. Vreselijk dat het zover gekomen is dat met name mannen over de scheef gaan en vrouwen, vaak de vrouwen met een misbruik verleden,  ook nog eens ervan overtuigen dat hun penis wonderen kan verrichten. En dat geloven ze zelf ook nog. Niet vreemd als je verhalen leest over Tantra Masters die met (sommige van) hun leerlingen neuken. Voorbeeld doet volgen…

En als je dat van te voren weet en afspreekt, dan zou er nog niets mis zijn. Er zijn tenslotte ook professionele gigolo’s die ondertussen deze technieken hebben geleerd en waarmee je van te voren duidelijke afspraken kunt maken over wat je als vrouw wilt beleven. Dan is dat duidelijk. Maar helaas wordt de term Tantra, nu het een mode verschijnsel is, te pas en te onpas gebruikt. Eerst alleen bij massagehuizen voor mannen, gevolgd door een zogenaamde nabehandeling. En nu dus door een onbekend aantal mannen die zich uitgeven voor professionele Tantra masseur en Yoni massages geven met de belofte van “Healing”.

Wees verstandig en laat je niet verleiden met valse praatjes en voorwendsels over de geneeskracht van zijn “Magic Wand”. Hoe gevleid je je ook kan voelen door al die mannelijke aandacht speciaal voor jou. Deze mannen hebben zichzelf niet in de hand en hebben niet geleerd hoe op een professionele wijze met hun eigen seksuële gevoelens om te gaan.

Wees assertief en onderzoek waarvoor je kiest. Wees duidelijk en eerlijk naar jezelf en maak je keuze op die basis, zodat je niet overvallen wordt als je eenmaal in een zeer ontvankelijke staat met een stijve penis wordt geconfronteerd.

En laten we hopen dat hiermee het misbruik door zogenaamde [en echt niet alle] Tantra masseurs uit de wereld wordt geholpen. Kennis is macht.

Tantra is geheel iets anders en als je je daarin verdiept wordt het duidelijk dat het niet om seks draait, maar om verbinding.

Yoni massages door vrouwen.

Bij een Yoni massage gaat het om wat de vrouw voelt. Hoe verhoudt zij zich tot haar eigen Yoni en haar seksualiteit?  Het gaat niet om de man/vrouw polariteit. Het gaat om diepe aanraking, diepe ontspanning, diepe aanwezigheid, bewustwording, verbinding met zichzelf. Als de Yoni stroomt kan er opwinding  ontstaan en die kan daarin een plaats krijgen die onafhankelijk is van de masseur/masseuze. De ervaring van seks als een zuivere energie vanuit het zelf, het eigen lijf en de emoties die loskomen. Er is geen seksuële wisselwerking tussen gever en ontvanger. Het gaat om de scheppende basis energie van de vrouw zelf.

Er zijn meerdere redenen waarom je als vrouw een Yoni massage zou willen ondergaan. Van het willen loslaten van oud zeer dat zich heeft vastgezet in de Yoni, de armouring, Yoni release tot het leren kennen van zichzelf of gewoon een fijne ervaring willen hebben, die zelfs extatisch kan zijn. Een Yoni massage kan als helend ervaren worden, als een doorbraak en zelfs als spiritueel worden ervaren.

Ik raad iedere vrouw aan om zeker voor haar eerste Yoni massage een afspraak te maken met een vrouw. Ik heb hier al eerder de redenen voor beschreven, want niet alleen de angst voor misbruik speelt bij deze keuze een rol. Lees meer>>>
Natuurlijk kan het best fijn zijn om een Yoni massage te ontvangen van een man. Als je er een wil ontvangen gewoon omdat het fijn is en opwindend, natuurlijk, waarom niet? Maar als je gaat omdat je er op de een of andere manier beter door wilt worden, je beter in je eigen lijf wil voelen, gefocust op je zelf wilt blijven ga dan als je blieft naar een vrouw die weet wat ze doet en er al jarenlang ervaring mee heeft. En goed bekend staat of doorverwezen is door een vriendin.

Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken

Als gevolg van de verwarring over wat een Yoni massage inhoudt en het vele misbruik zijn er een aantal vrouwen nu bezig om zeer strenge regels op de stellen wat een Yoni massage dan wel is. Men wil een definitie, een houvast en een mogelijkheid als vrouwen een klacht in willen dienen. Op zich begrijpelijk, maar ook eng als een klein clubje nu opeens gaat definiëren wat een Yoni massage zou moeten zijn. Ik heb die nieuwe regels eens bekeken en schrok ook daarvan.
Een Yoni massage met handschoenen aan geeft voor mij veel te veel een medische associatie en ik word ook zeker niet opgewonden van handschoenen. Waarom dan niet naar een bekkenbodem fysiotherapeute? Daarbij komt dat men in de regel met (cocos-of amandel) olie werkt en olie rubberen handschoenen poreus maakt. Dus is de enige reden de massage een professioneel tintje te geven want echt veiliger is het niet met een handschoen, tenzij men glijmiddel op waterbasis gebruikt. Er zijn ook strenge regels over hoe de geefster gekleed moet zijn om de professionaliteit te behouden.

Al deze regels komen voort uit angst en mijn angst is nu dat we de baby met het badwater weggooien. Eindelijk konden vrouwen schaamteloos hun seksualiteit ontdekken, ontplooien, helen, ervaren en vieren door het ondergaan van een Yoni massage. Mag het dadelijk maar op één manier anders zou het niet professioneel zijn als je bijvoorbeeld de Yoni massage zonder handschoenen wil geven omdat je dan meer contact hebt met de ontvangster en je beter kunt voelen? Moet je je kleren aanhouden en is dat de enige manier om de afstand bewaken tussen geefster en ontvanster? Moet het altijd op een massagetafel? Mag de clitoris gestimuleerd worden? Wat als de vrouw opgewonden raakt, een orgasme krijgt? Moet je een prostitutie vergunning hebben als je als vrouw Yoni massages aanbiedt? Wie qualificeert de Yoni masseuzes en op welke gronden? Waarom zou dat niet in overleg kunnen met de cliënte? En is iemand die anders werkt dan de voorgestelde regels dan niet te vertrouwen? En wat moet een cliënte over zichzelf denken als zij er voor kiest om zich te laten masseren door iemand die zich niet aan die strenge regels houdt?

Inderdaad geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Hoe komt men ooit tot eenduidigheid op dit gebied en zouden we dat uberhaupt moeten willen?

Vragen die mij bezig houden ….

Vragen die je jezelf kan stellen als je er over denkt een afspraak te maken voor een Yoni massage om welke reden dan ook. Zodat je weet wat je wilt en bij de voor jou juiste persoon terecht komt.

Ik raad aan om altijd eerst contact te hebben van te voren met de aanbieder, of dit nu een man of een vrouw is om duidelijk te krijgen wat een Yoni massage door die persoon inhoudt en wat je wensen zijn.

Bij mij ben je voor elke Yoni massage    behalve een medische, met of zonder combinatie met een T.E.M,  van harte welkom en in goede handen.
Ik coach je ook eventueel aansluitend hoe je jezelf een Yoni massage kunt geven, als je bijvoorbeeld pijn bij het vrijen ervaart of om van al je fijne plekjes te leren genieten, zoals de gevoelige G-spot en de dieper liggende A-spot.

In liefde en licht,
Cora

 

Leave a Comment