Bekend van Radio en TV. Meer dan 30 jaar ervaring met het coachen in seksualiteit, intimiteit en relaties. Klik voor meer pictures.

Cora Emens is als sekscoach o.a. bekend van de TV series “Beter in Bed”, waarin zij als eerste in Nederland het beroep sekscoach  introduceerde,  “Spuiten&Slikken” en haar eigen radioshow “Let’s Talk about Sex” bij het inmiddels niet meer bestaande Talk-radio. Ook verleent zij regelmatig haar medewerking aan advies rubrieken in week en maandbladen, radioprogramma’s, websites en boeken. Zij is een pionier en leidde  als eerste in Nederland hands-on workshops zoals haar vrouwen cirkels waarin seksuele zelfontplooiing en masturbatie centraal staan en erotische massage [TEM]. Hiermee was zij jarenlang vele malen op nationale en internationale TV en heeft zij velen geïnspireerd.  Haar meest recente workshop die grote bekendheid kreeg in de media is de workshop “Aftrekken”.

Cora is gediplomeerd lerares gezondheidskunde, tweede graads. Ze studeerde af met een scriptie over de dood en rouwprocessen “Doodgewoon”. Ze heeft de neiging taboes te doorbreken. En het volgende taboe was seksualiteit. Na een lange individuele ontdekkingstocht vol ervaringen, zowel op individueel vlak als professioneel vlak als sekscoach spreekt zij vanuit een schat van wijsheid. Haar openheid over dit onderwerp en haar niet veroordelende houding maakt haar zeer toegankelijk voor mensen van alle leeftijden en met name jongeren. Zij schroomt geen enkel onderwerp en kan zich uitdrukken in verschillende termen en media, in de woorden en op het niveau van de persoon of personen die zij coached. Van middelbare school tot mensen die ingewijdt willen worden in de Hoge Kunst van de Liefde: seksuele magie. De manier waarop zij haar levenspartner Shai heeft “gevonden”.

De lessen en coaching van Cora komen niet uit boekenwijsheid. Zij geeft alleen coaching in datgene waar zij uitgebreide ervaring in heeft opgedaan. Zij leeft het motto: Practise what you preach”. Zo is zij te zien in de laatste uitgave van erotisch filmmaakster en Porna Award winnares Petra Joy: (S)he Comes die in oktober 2014 in Berlijn voor een uitverkochte zaal in premiere ging.

Samen met haar partner Shai Shahar heeft zij de New Ancient Sex Academy [NASA], een on-line academy over seks en relaties.

Door het blad HP-de tijd waren zij in 2000 uitgeroepen tot het perfecte paar. Zij zijn beide ouders van volwassen dochters en hebben 24 jaar een vaste relatie.

Foto: Metje Blaak

In 2017 waren zij samen te zien in de TV serie “Lauren en de Liefde”