Door sekscoach Cora Emens

Er is een steeds grotere belangstelling voor Tantra en wat het werkelijk inhoudt.

Tantra is een levensfilosofie en levenswijze uit India en Tibet, dat uit gaat van het bewustzijn dat alles met elkaar verweven is in deze realitieit.

Dit zeer wetenschappelijke, allesomvattende systeem geeft de mens een toegangspoort tot de structuur van de werkelijkheid en een praktisch begrip van de basiswetten van het universum, en verschaft ons in wezen de basis voor ontwikkeling als mens. Ten eerste is Tantra een pad naar spirituele evolutie.

In het westen wordt Tantra vaak gezien als een exotische – of wilde en kinky – benadering van seks.

De seksuele componenten van Tantra vertegenwoordigen echter slechts 5 tot 10 procent van de tantrische leringen. De rest omvat studies in wetenschap, kunst, esthetiek, genezing, energie, kundalini, Hatha Yoga en andere aspecten van het dagelijks leven en natuurlijk rijke spirituele tradities.

Alles is energie

Tantra gaat er van uit dat alles energie is. Seksuele energie wordt beschouwt als levensenergie.

In het westen wordt over het algemeen deze energie alleen voor seks gebruikt, voor recreatie, plezier en genot. Er kan op deze manier veel levensenergie verloren gaan, wat uiteindelijk ook leidt tot allerlei seksuele problemen, zoals libido verlies, verlies van aantrekkingskracht tussen partners en uiteindelijk verlies van liefde.

Als je op een Tantrische manier seks hebt en je energie goed gebruikt, zal wat je ook doet ten goede veranderen. Jouw benadering van de werkelijkheid verandert jouw werkelijkheid.

Tantra seks is voor de moderne Westerse mens een verleidelijke en vaak de eerste manier om kennis te maken met de alles omvattende leer van Tantra. In mijn sekscoaching maak ik gebruik van Tantrische technieken die in het dagelijks leven ingezet kunnen worden om de kwaliteit van seks en het leven te verhogen. En hoewel ik mijn massages geen Tantra massages noem, simpel omdat Tantra massages vaak een uitgebuit Westers verschijnsel zijn en van origine niet in de Tantrische leer zijn beschreven, zijn deze wel degelijk gestoeld op Tantrische principes.

Volwassen seksualiteit

Voor veel van mijn clienten is een erotische massage, gestoeld op Tantrische en Taoistische princiepes, waarbij Yoni en Lingam via massage worden gestimuleerd, een ingrijpende verandering ten goede van hun seks-en levensenergie. Het inzicht in wat seksuele energie is en de invloed daarvan op de levensenergie wordt vergroot door ervaring met het ondergaan van deze massages.


In feite wordt seks in het westen in een voortdurende puberale staat gehouden.

” Het zijn de hormonen waar men slachtoffer van is. Opwinding is fijn maar men wil er ook weer zo snel mogelijk vanaf zodra de druk op de geslachtsorganen te groot wordt. Het bekkengebied is de container van onze seksuele energie en de energie blijft daar. Er is maar een manier waarop ontspanning mogelijk is, namelijk door een orgasme/zaadlozing”.

Verder dan dit gaat de seksuele voorlichting voor de meeste mensen niet. Juist door zoveel onwetendheid ontstaat er schaamte, onzekerheid, gebrek aan ervaring, lichamelijke en emotionele pijn en zelfs pijn op zielniveau.
Het surplus aan energie vloeit weg via de seksuele organen. Zodra je hebt ervaren dat die energie ook ingezet kan worden voor de gezondheid, intimiteit, spiritualiteit en verwerkelijking van je ware Zelf ben je op weg naar volwassen seks.

Verbinding

Het ontbreekt in Westerse seks nogal eens aan verbinding. Verbinding met zichzelf, met elkaar, met het universum. Het blijft een heerlijk maar oppervlakkig tijdsverdrijf, wat in veel gevallen aan de liefde knaagt, zeker op de lange termijn. Stellen verliezen na een paar jaar de seksuele belangstelling voor elkaar vanwege energie verlies, sleur en vaak ook teleurstelling.

Bij Tantra seks gaat het om energie en verbinding. Het bewust gebruik van seks en seksuele energie om levenslust en liefde te vergroten.

Make Love, not War

Is niet zomaar een uitspraak van John Lennon tijdens de seksuele revolutie van de jaren 60.
Het is het doel van Tantrische seks om de LIEFDE te vergroten.
Van puberale seks en verliefdheid naar volwassen gebruik van seksuele energie met als doel het vergroten van allesomvattende Liefde.

Je ware zelf vinden

Bij Tantra seks gaat het in eerste instantie om het leren kennen van jeZelf, om het onvoorwaardelijk houden van jeZelf
zodat je die Liefde kunt leven en delen.

“Know thyself; then thou shalt know the universe and God”
Pythagoras

Daarom bied ik naast coaching voor koppels juist ook coaching aan voor de ontwikkeling van de eigen individuele seksualiteit. De eigen bron van levensenergie.
Daarbij gaat het zeker niet alleen over het ontwikkelen van seksuele technieken en kennis, maar ook over de emotionele en relationele aspecten. Voeding van allerlei aard speelt hierbij een grote rol.


Wat neem je in van de wereld om je heen en hoe rijmt dat met jouw innerlijke wereld? Wat is jouw kijk op de wereld, hoe sta je in het leven?

Ieder mens is uniek.

Mijn coaching is dan ook helemaal afgestemd op jou als individu of op jullie als koppel. Ik kijk naar het geheel, het geheel van jou of als koppel met of zonder kinderen. Jouw of jullie unieke omstandigheden. Bij koppels kan het voorkomen dat er ook individuele sessies worden aangeraden om individueel de eigen seksuele bron te leren kennen en beheersen.

Ruim 35 jaar ervaring

Ik heb ruim 35 jaar ervaring met het coachen van mensen van alle leeftijden op het gebied van seksualiteit, intimiteit en relaties. Door middel van workshops, lezingen en individuele sekscoaching en mijn websites.
Onder andere met de New Ancient Sex academy. , opgezet in 1988.

Sekscoach Cora Emens op TV


Ik heb me al die jaren ver gehouden heb van het gebruik van het woord Tantra in verband met seks, vanwege het in mijn ogen grote misconceptie en misbruik van deze alles omvattende levensfilosofie. En niet alleen in het Westen, maar juist ook in het Oosten waar het helaas voor veel guru’s om geld gaat en alleen het seksuele aspect wordt belicht.

Ik maak echter wel gebruik van technieken o.a. uit de Tantra en de Tao, gecombineerd met Westerse technieken, aangepast aan de moderne maatschappij.

Ook hier rijzen de Tantra scholen als paddenstoelen uit de grond.
De grond is dus vruchtbaar en Tantra heeft in ieder geval inmiddels gelukkig een betere naam dan een massage met nabehandeling. Hoe meer mensen bewust worden hoe beter.

Oude technieken voor de moderne mens

Veel van de oude technieken die vroeger van generatie op generatie werden doorgegeven, worden heden ten dage herontdekt als oude Tantrische technieken. In wezen zijn deze technieken niet alleen aan de Indiase beschaving gebonden, maar werd deze oude kennis ook toegepast in zogenaamde heidense beschavingen van de Amerikaanse Indianen, de Egyptenaren, de Chinese Tao etc.


Het zijn systemen om MEESTERSCHAP over je Zelf te verkrijgen, over je seksuele-en levensenergie, over je gedachten en emoties, over je staat van ZIJN en de ZIN van jouw leven.

Het heeft niets met zweverigheid te maken, integendeel, het zijn systemen om met elkaar een samenleving te kunnen vormen door het reguleren van ongebreidelde seksuele energie.

Nieuwsgierig?


Iedereen die zich verder wil ontwikkelen op dit gebied is van harte welkom en zal ik met liefde begeleiden, van beginner tot meestershap.
Maak een afspraak en er gaat een wereld voor je open.

In Licht en Liefde,

Cora