In tijden van stress zie je de eerste tekenen al op mensen hun gezicht.

Ik zie veel mensen rondlopen met strak gespannen lippen en stijf op elkaar geklemde kaken. Niet erg sexy….De spieren rond onze mond staan in direct verband met onze bekkenbodemspieren. Die staan bij veel mensen op dit moment veel te strak gespannen, waar door er weinig of geen gevoel is in het bekkengebied.

Met als gevolg moeite met het krijgen van een erectie en/of ejaculatie en voor vrouwen om zich sappig te kunnen voelen, zin in seks te hebben of een orgasme te krijgen. Seks is een van de eerste activiteiten die daardoor op een laag pitje komen te staan. En dat terwijl juist seks voor ontspanning zou kunnen zorgen. Maar je moet wel in de stemming zijn of weten te komen…

Hoe kom je nou van die spanning af als je helemaal geen zin hebt in seks als letterlijk je hoofd er niet naar staat?

Een aantal heel eenvoudige tips:

  • Ontspan je kaken, trek gekke bekken, als je samen bent met je partner is dit nog leuk ook als je durft…daag elkaar uit…steek je tong eens uit zo ver als je kunt. Ook lekker om al je emoties er mee los te laten.
  • Beweeg je mond zo ver mogelijk van links naar rechts en vise versa.
  • Ga met je tong langs de binnenkant van je lippen of zoen als je samen bent.
  • Neem liefdevol je gezicht of dat van je partner in je handen en masseer licht of steviger naar behoefte de wangen en achter de oren.

Dit ontspant onmiddellijk en laat je sappen weer vloeien.

Gewoon fijn om zo nu en dan te doen of als aanloopje naar weer kunnen genieten van seks, of dat nu alleen met jezelf is of met je partner.

Meer tips volgen op de home pagina van deze website in de carousel:

“Sextips in tijden van Corona”.

Groetjes, Cora

Leave a Comment