Als de spanningen hoog oplopen is de beste uitlaatklep in veel gevallen seks.

Maar wat doe je als dat nou wel het laatste is waar je op dit moment aan moet denken?

Wat als je partner je de keel uithangt en je elk woord van de ander verkeerd opvat en bij het minste geringste woorden hebt. Je hebt misschien elkaar heel wat beter leren kennen tijdens de lock-down en misschien zit je wat dwars en heb je dat niet echt uitgesproken voor de “goede vrede”.

Make Love!

Zo dicht op elkaar kan in elke relatie wel eens opspelen. En wat woorden is ook niet erg, dat klaart de lucht. En make-up seks is dan vaak de oplossing om weer dichter bij elkaar te komen. Het heet niet voor niet de liefde bedrijven. Er wordt oxytoxine aangemaakt in het lichaam en opeens kun je weer veel meer velen van elkaar en ziet het leven er weer zonniger uit. Zo simpel en het liefst zo snel mogelijk te doen.

Maar wat als het zover gekomen is dat alleen de gedachte aan seks met je partner je tegen staat?

Praat het uit!

Pak elkaars hand(en) vast ga er eens voor zitten.

Fysieke aanraking maakt zowiezo oxytoxine aan en dat zal er voor zorgen dat je milder gestemd bent en bereid zal zijn om naar de ander te luisteren.

Geef elkaar de ruimte om zijn of haar verhaal te doen en luister. Als dat moeilijk is gebruik dan desnoods een kookwekker om elkaar de tijd te geven.

Kijk elkaar aan!

Val elkaar niet in de rede. Maak er geen wellus/nietus gevecht van.

Luister…..is het moeilijk om aan te horen, gebruik dan je adem om je emoties en gevoelens goed door te ademen. Zet ze niet op slot door je adem in te houden. Gevoelens moeten stromen en staan niet vast. Denk maar aan het gezegde “Jantje lacht en Jantje huilt”. Niets zo veranderlijk als gevoelens. Sta ze toe, maar zet ze niet vast. Maak er geen verhaal van.

Hoor elkaar aan en veroordeel de ander niet.

Nu dat alle frustratie aan het licht is gekomen en geuit en misschien zelfs wel begrepen en of vergeven zijn jullie klaar voor de volgende stap:

Waardering!

Vertel om de beurt elkaar waarom juist hij of zij jouw partner is. Spreek er een tijd voor af. Als er stiltes vallen, laat die zijn…..
Houdt nog steeds oogcontact en houdt elkaar’s handen vast.

Gebruik zinnen die als volgt beginnen:

Wat ik in jouw zo waardeer is…..
Wat ik zo mooi vind aan jou is….
Ik vind het zo fijn als je…..
Ik ben verliefd op je geworden door….
Ik hou van je omdat…..

Neem de complimenten zonder commentaar aan. Slaak eventueel een diepe zucht om ze te verwerken. Laat je gevoelens de vrije loop.

Na afloop omarm elkaar en misschien voelen jullie je weer een team, jullie hart weer verwarmd en gevoelens van liefde weer gewekt en is er reden om dat te vieren.

Ik wens jullie succes.

Meer tips volgen, deze zijn te vinden in de carousel “Sextips in tijden van Corona” op mijn homepage

Veel plezier, Cora