Over seks wordt beweerd dat het goed is voor de gezondheid. Niet alleen als preventieve maatregel om gewoon lekker in je vel te blijven zitten. Uit onderzoeken komt zelfs naar voren dat seks een geneeskrachtige werking kan hebben.

 

 

Bakerpraatjes, oude volkswijsheid of moderne wetenschap?

Seks was één van de verplichtingen in het huwelijk. Logischerwijs voelde de vrouw zich hierdoor onderdrukt want vaak was de seks van zo’n armzalige kwaliteit dat zij er niets aan vond. Nu de vrouwen zich min of meer vrij hebben gevochten en zelf kunnen bepalen met wie en wanneer we seks hebben blijken we lang niet genoeg seks te hebben om lekker in ons vel te blijven zitten. De huidige generatie 40-50 heeft minder seks dan hun ouders op die leeftijd. In ons drukke bestaan, gevuld met hard werken om de dingen te kunnen kopen waarvan we geloven dat ze ons gelukkig maken, is steeds minder tijd voor seks. En dat is jammer want seks is gezond.

Dat seks gezond is weten we eigenlijk allemaal wel, maar hoe je gezonde seks kan hebben, seks die niet constant over je grenzen gaat, seks die een uitdrukking is van liefde en genegenheid, seks die spannend blijft… en seks die spiritueel is en daardoor vervullend, daar hebben we nog een hoop te ontdekken. Een sekscoach kan je daarbij helpen.

 

Voor diegenen die nog twijfelen of seks gezond is….

Een aantal wetenschappelijk bewezen feiten op een rijtje:

Wist je dat…. je het aan iemands gezicht kan zien of die persoon seksueel actief is of niet?

Seks is een natuurlijke schoonheidsbehandeling. Wetenschappelijke onderzoeken hebben uitgewezen dat wanneer vrouwen seksueel actief zijn, ze meer van het hormoon oestrogeen aanmaken. Dit hormoon zorgt dat je vachtje zal glanzen en ‘t maakt je huid gladder.

1. Een hoop vrijen kan je verstopte neus vrij maken. Seks is een natuurlijke antihistamine. Het kan helpen astma en hooikoorts te overwinnen. Voor korte tijd ga je beter ruiken;

2. Zachte ontspannende vrijages verminderen de kans op problemen als dermatitis, huiduitslag en blaasjes. Het geproduceerde zweet maakt je poriën schoon en doet je huid glimmen.

3. Het bedrijven van de liefde kan alle overtollige calorieën verbranden, die je tijdens dat romantische diner hebt verzameld.

4. Seks is een van de meest veilige sporten. Het rekt en strekt al je spieren in je lichaam. Het is leuker dan 20 banen zwemmen en je hebt er geen speciale gympies voor nodig!
Mannen die 3 x per week seks hebben hebben minder kans op een hartaanval, het stimuleert de bloedsomloop. Ook bij vrouwen trouwens;

5. Seks is een instant oplossing voor een milde depressie. Het laat endorfine los in je bloedbaan, wat je weer een gelukkig gevoel geeft.
Een orgasme verandert je hormoonhuishouding en daarmee je kijk op de wereld.;
Neuropsychologisch komt de toestand van geluk voort uit een hoge elektrische activiteit in een hersenonderdeel in het linker voorhoofd. De activiteit van die ‘hersenkwab’ wordt vooral bepaald door de boodschapperstof dopamine . Veel dopamine levert een actieve linker frontale kwab met een bijbehorend gevoel van optimisme en controle.
Sperma bevat antidepressivia;

6. Hoe meer seks je hebt, hoe meer seks je aangeboden zal worden. Een seksueel actief lichaam geeft grote hoeveelheden af van de chemische stof feromonen. Deze subtiele seksparfum maakt het tegenovergestelde geslacht seks-gek.

7. Seks is het meest veilige rustgevende middel ter wereld. Het is 10 keer meer effectief dan valium.
Seks is een uitstekend slaapmiddel;

8. “Kissing each day will keep the dentist away”. Zoenen moedigt speeksel aan om etensresten van je tanden te verwijderen en de zuurtegraad van het zuur wat cariës veroorzaakt te verlagen. Dat voorkomt weer een ophoping van tandplak.

9. Seks laat echt je hoofdpijn verdwijnen. Een vrijpartij kan zo de spanning losmaken die de vernauwing in bloedvaatjes van de hersenen veroorzaakt.
Een orgasme kalmeert en ontspant; Een orgasme is een natuurlijke pijnstiller;

10.Mannen die regelmatig klaarkomen hebben een gezonde prostaat en minder kans op prostaatkanker;

11.Seks versterkt het immuunsysteem;

12.Seks versterkt de controle over de blaas omdat het de bekkenbodemspieren aanspant en ontspant en daardoor sterker maakt;

13.Seks heeft een gunstige invloed op de hormoonhuishouding; Mensen die vaak seks hebben zijn slanker.

14.Mensen die vaker seks hebben zijn gezonder en slimmer;

15.Seks maakt gevoelens van liefde en eenheid los;

16.Seks houdt de geest actief;

17.Seks kan diep religieuze gevoelens losmaken;

Je kunt natuurlijk ervoor kiezen om drie maal in de week naar de sportschool te gaan, dan blijf je ook in conditie en ontmoet je ook vrienden en vriendinnen met wie je het gezellig hebt. Maar niets is zo totaal  vervullend op zich als seks.

TIP:
Zorg dat je als het even kan drie keer in de week seks hebt. Dit hoeft niet perse met een partner te zijn. Je mag je partner niet aansprakelijk stellen voor jouw orgasme. Heeft je partner tijdelijk geen zin of geen tijd en is hij of zij echt niet te verleiden, ook al doe je nog zo je best, ga dan niet bij de pakken neerzitten, maar zorg dat je zelf in ieder geval wel lekker blijft stromen. Na een orgasme voel je je beter en ben je beter in staat de ander eventueel te helpen. Schuldgevoelens zijn volkomen onterecht, tenzij je liever masturbeert dan seks te hebben met je partner. Dan wordt het tijd je af te vragen hoe het ook anders kan en om te communiceren met je partner over jullie seksleven.

Hoofdpijn is niet langer een excuus. In tegendeel het is een reden om juist seks te hebben….

NB.: Sekscoaching is niet gericht op het genezen van lichamelijke klachten. In geval van ernstige lichamelijk klachten is het altijd verstandig ook contact op te nemen met een arts. Om misverstanden te voorkomen: Ik pretendeer niet ook maar iemand te kunnen genezen van kanker of welke andere ernstige ziekte dan ook.

copyright