De Zomer komt eraan, zonovergoten dagen, zwoele zomeravonden en nachten en alles zoveel mogelijk buiten…

Helaas….. mijn coaching niet, dat vind nog steeds plaats achter gesloten deuren in een intieme setting, in mijn gezellige en vrij neutrale huiskamer of mijn Tantrisch ingerichte zolder met een byzondere spiegel. Confronterend zo’n spiegel? Ja voor sommigen….toch is het een belangrijk aspect van onze seksualiteit als we bewust kunnen erkennen dat we een seksueel wezen zijn. En onszelf ook zo kunnen zien en gezien worden. Daarin ligt de eerste bevrijding, nog voor allerlei technieken zich eigen gemaakt kunnen worden. De erkenning van je diepste menselijke en dierlijke drijfveren. En het durven uiten daarvan.

En dat blijkt voor velen een groot probleem en dus worden deze oer lusten veilig ergens opgeborgen en mogen er soms even snel uit om daarna weer flink onder de duim gehouden te worden. Veel partners weten van elkaar niet eens wat zich afspeelt in de catacomben van de lustfantasie van hun partner.  En dat is jammer.

In mijn praktijk mocht ik onlangs een stel helpen waarvan zij zich niet orgastisch over kon geven bij een partner. Ze kwam steeds dicht tegen een hoogtepunt aan en dan sloeg ze dicht. Wat bleek na doorvragen en na een tweetal de armouring sessies: zij wilde graag “Slet” genoemd worden en dat zei ze ook hardop tegen zichzelf als zij alleen masturbeerde. En manlief kon het woord maar niet op het juiste moment of met de voor haar juiste intonatie over zijn lippen krijgen.
Met wat coaching van zowel hem als haar beleefde zij haar eerste orgastische overgave met hem.
Hoewel ik hier niet zal verkondigen dat alle vrouwen zich een slet willen voelen in bed, er een flink aantal zijn die dat wel degelijk willen zijn en zo gezien willen worden….in bed! Ga de communicatie met elkaar aan, leer elkaar begrijpen en respecteren. Doe het voor, spreek het uit, ga spelen met elkaar.

Zo houdt je relatie lang stand en geeft seks je energie.

 Mijn man en ik zijn fijn een aantal weken weer bij elkaar en ik voel mijn energie verdubbelen. Heerlijk om je aan elkaar op te kunnen laden, je uit te kunnen leven, samen even “le Petit Mort” te kunnen ervaren, een reset om weer vol goede moed met een opgeknapt humeur verder te kunnen.

Ik ben weer volop aan het werk en ben toch wel erg dankbaar dat ik zoveel plezier mag beleven met mijn werk. Het is gevarieerd, wat erg belangrijk is voor me. Ik kan totaal niet tegen sleur. Ik hou van projecten.

Eén van die projecten is het samenstellen van lezingen/demonstraties/workshops op verzoek. Dat kan echt voor van alles zijn. Ik heb van alles op maat gemaakt voor privé feestjes, hen parties, vrijgezellen feesten, studentenen- en patienten verenigingen, Radio- en TV programma’s, universiteiten, noem maar op.
Begin juni gaf ik een lezing en demo voor een groep van 30 studenten​. Sorry geen foto’s…..!
Allemaal nieuwsgierige en leergierige jonge mannen van een studenten vereniging. Grote verrassing voor velen dat ik was uitgenodigd in hun “man cave”, een gat in de muur aan een gracht in Amhum…sttt….Heerlijk om zoveel door te kunnen geven aan zo’n groep van nature luidruchtige mannen op hun gezamelijk dagje uit. De verrassing was groots!

Mijn thema naar aanleiding van de punten die van te voren besproken waren: “De onweerstaanbare minnaar”. Met als ondertitel dit keer omdat ze ook over vrouwelijke ejaculatie wilden leren: “To come or not to come that is the question”.
Een lezing met oefeningen en demonstratie. Hangend aan mijn lippen waren de vragen niet van de lucht. Ook niet het luidruchtig gelach en typisch jonge mannen gedrag met een hoog testosteron gehalte. En een lol dat we hadden….Mannen voelen zich op hun gemak bij mij, ik begrijp ze en veroordeel ze niet. Ik kan mij een van hun voelen en tegelijkertijd op en top vrouw. Ik kan het niet goed uitleggen, maar dat heb ik mijn hele leven al gehad.
Ik hou van het geven van coaching aan vrouwen, prive of in een groep of als onderdeel van een relatie. De reden waarom ik mij niet een vrouwencoach noem is omdat ik een mens coach ben. En ik coach met heel veel plezier ook manmen. Prive of in groepen of met een relatie.

Aan het eind van de presentatie kreeg ik een staande ovatie. Zoveel mannelijke energie, heerlijk om mij daarin te baden. Velen gaven mij na afloop persoonlijk een hand en een bedankje. Dit is een dagje uit dat ze niet licht zullen vergeten.

Ik ook niet, ik hou van mijn werk! En voelde me gevleidt toen ze mij nog nariepen: “U bent een Wijze Vrouw”.
Ja dacht ik dankbaar, dat mag ook wel. Dit jaar word ik 60 en heb ik ruim 30 jaar ervaring met het bespreekbaar maken en begeleiden van seksualiteit. En ik voel mij nog steeds sexy!

“U bent wel erg open over Uzelf”, constateerde een van de jonge mannen in de groep. “Ja en met reden, dat is de enige manier waarop het werkt”, was mijn antwoord.
Door mijzelf bloot te geven kan je als cliënt je ook veel makkelijker blootgeven en jezelf erkennen als seksuëel wezen met lusten en verlangens.

Een fijne zomer en mocht je me nodig hebben of een leuk uitje willen organiseren, je weet me te vinden!

Neem contact op.

 

 

 

Voor interessante artikelen over seks en relaties volg mij op facebook.

 

 

 

 

 

 

Tagged with →  
Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *