‘Standje 69 is op je 69ste ook nog lekker’

Zonet is Editie Nl bij mij op bezoek geweest om te praten over sex en ouderen.

Het blijkt dat veel mensen denken dat sex niet meer kan of ongepast is op oudere leeftijd.

ouderen-sexDat is natuurlijk onzin. Sex is je hele leven belangrijk.

Helaas zijn er periodes in het leven waarin sex ontkent wordt, namelijk bij kinderen en bij ouderen. Het lijkt wel alsof sex eigenlijk alleen maar als normaal wordt beschouwd zolang men in de vruchtbare periode zit. Zolang er kinderen mee gemaakt worden.

Maar sex is natuurlijk niet alleen voor het maken van kinderen. Bij intelligente soorten zoals de Bonobo apen, dolfijnen en ook de mens heeft sex ook nog een sociale functie. Het brengt mensen dichter tot elkaar, het helpt geschillen te voorkomen of op te lossen en is ook nog eens super gezond.

 

Voor de effecten van sex op je gezondheid lees mijn artikel: “Sex is super gezond”.

 

Sex verandert door het leven heen.

Wat je op je 20ste lekker vind is geen garantie dat datzelfde op je 70ste nog werkt voor je. Het is dus belangrijk om te blijven leren en met de lichamelijke, geestelijke en emotionele veranderingen mee te gaan. Kortom dat je meegroeit. En vervolgens die veranderende behoefte goed comminuceert met je partner.

Daar blijken veel mensen de mist mee in te gaan. Vrouwen sparen  het ego van de man, wat toch vaak aan zijn sexuële prestaties gekoppeld is en geven vaak veel te snel toe aan penetratie, nog voordat zij zelf opgewonden raken. Als dat zo jaar in jaar uit doorgaat, dan is op een gegeven moment de lol er wel vanaf en geeft zij er de brui aan. Helaas heb ik dat maar al te vaal zien gebeuren.

Ook denken veel mensen dat sex altijd spontaan moet zijn. Met een druk [gezins]leven is dat echter echt niet altijd mogelijk en zul je dus de sex in moeten plannen in je drukke schema en in veel gevallen extra aandacht moeten besteden aan verleiding, het opnieuw spannend maken of het blijven uitproberen van nieuwe dingen.

Voor tips om je sexleven op peil te houden lees mijn artikel “Tips voor meer seks”

Over het algemeen is het zo dat als je van sex geniet, je het ook zolang mogelijk wilt blijven doen. Dat dat misschien niet meer een Kama Sutra maraton is, hoeft geen probleem te zijn.

Het gaat tenslotte zeker op oudere leeftijd meer om de intimiteit, de warmte en de liefde dan om standjes. Mensen die van sex houden zoeken vanzelf die standjes op die ze nog kunnen. Daarbij zijn het vaak mensen die zowiezo al aandacht besteden aan hun lichaam en hun gezondheid. Hoe fitter je blijft hoe meer je van sex zal kunnen blijven genieten.  Yoga bijvoorbeeld is een goede niet te zwaar belastende manier om een goede conditie te houden voor een goed sexleven.

De conditie van de bekkenbodemspieren is daarbij van groot belang. Het heeft groete voordelen voor de gezondheid om deze spieren in top conditie te houden. Mannen houden daardoor een steviger erectie, stimuleren met de oefeningen de prostaat zodat deze gezond blijft en niet veel vergroot. Vrouwen blijven sappig, goed doorbloedt in het bekkengebied en daardoor meer gevoel behouden en hebben meer grip op de penis.  Ze blijven strakker en voelen daardoor meer.

 

Het wordt steeds mooier en intiemer.

Het mooie van sex als je ouder bent is dat bij mannen de testosteron spiegel daalt waardoor hij minder gefocust raakt op het einddoel, namelijk dat orgasme. Vrouwen die nog aan sex doen weten over het algemeen veel beter wat zij willen als toen zij nog jong en onzeker waren. Je groeit als het ware steeds meer naar elkaar toe. Het tempo ligt wat lager waardoor de vrouw meer kans heeft echt opgewonden te raken en de man beseft dat hij haar meer te bieden heeft dan alleen maar snel recht op en neer.

10426876_10152226677418391_956309677699428170_nToen ik door de eerste jaarlijkse Porna Award winnares Petra Joy gevraagd werd om als oudere vrouw  een scene te spelen in haar nieuwste film (S)he Comes heb ik zonder daar lang over na te hoeven denken ja gezegd omdat ik graag meehelp om het taboe op ouderen en sex te doorbreken.

Sex is natuurlijk en niet iets om je voor te schamen. Dat het menselijk lichaam nu eenmaal rimpels krijgt en niet meer zo strak is als toen je 30 was, hoeft geen belemmering te zijn. Natuurlijk blijft een jong strak lichaam prachtig om te zien, maar naarmate men ouder wordt beseft men dat de ware schoonheid van binnen zit en aantrekkelijk en sexy zijn en genieten van een goed sexleven , meer te maken hebben met een mindset dan met een jong lijf.

 

Ik nodig je hierbij uit om de artikelen op deze site en op de Sex Academy te lezen en de tips uit te proberen om zolang mogelijk van sex te kunnen blijven genieten.

 

editienlJe kunt het filmpje hier bekijken.

PageLines- cora001.jpg

 

 

 

Tagged with →  
Share →

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *