Cora Emens is als sekscoach bekend van de TV series “Beter in Bed” ,“Spuiten&Slikken”, de “Sex Academy” en haar eigen radioshow “Let’s Talk about Sex” bij Talk-radio. Zij is een pionier en leidde  als eerste in Nederland vrouwen cirkels waarin seksuele zelfontplooiing en masturbatie centraal stonden. Hiermee was zij jarenlang vele malen op nationale en internationale TV.  Haar meest recente workshop die bekendheid kreeg in de media is de workshop “Aftrekken”.

 

OH-fotoCora is gediplomeerd lerares gezondheidskunde, tweede graads. Ze studeerde af met een scriptie over de dood en rouwprocessen “Doodgewoon”. Ze heeft de neiging taboes te doorbreken. En het volgende taboe was seksualiteit. Na een lange individuele ontdekkingtocht vol ervaringen, zowel op individueel vlak als professioneel vlak als sekscoach spreekt zij vanuit een schat van wijsheid. Haar openheid over dit onderwerp en haar niet veroordelende houding maakt haar zeer toegankelijk voor mensen van alle leeftijden en met name jongeren. Zij schroomt geen enkel onderwerp en kan zich uitdrukken in verschillende termen en media, in de woorden en op het niveau van de persoon of personen die zij coached. Van middelbare school tot mensen die ingewijdt willen worden in de Hoge Kunst van de Liefde: seksuele magie. De manier waarop zij haar levenspartner Shai heeft “gevonden”.

Foto door Andy Tan voor Oh Magazine

 

 

In_LoveSamen met haar partner Shai Shahar heeft zij de New Ancient Sex Academy [NASA], een on-line academy over seks en relaties.

Door het blad HP-de tijd waren zij in 2000 uitgeroepen tot het perfecte paar. Zij is moeder van een volwassen dochter en  heeft 20 jaar een vaste relatie.